Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron e criticat DUR de Vladimir Putin: Cu ce fost mare președinte a fost comparat

Inquirer News - INQUIRER.net
putin si macron

Preşedintele rus Vladimir Putin, care nu şi-a ascuns niciodată sprijinul pentru Marine Le Pen, liderul Frontului Naţional din Franţa, care, în opinia sa, reprezintă "un spectru politic în creştere rapidă în Europa", şi-a exprimat speranţa că ar fi mai "bine" pentru relaţiile ruso-franceze după preluarea puterii de către Emmanuel Macron la Palatul Elysee de la socialistul Francois Hollande, relatează postul de televiziune BFMTV.

Totuşi, şeful statului rus a precizat că "va fi mai puţin bine decât cu Jacques Chirac", întrebat duminică referitor la accederea la putere a noului lider francez în marja summitului dedicat "Drumului mătăsii", desfăşurat la Beijing, aşa cum a relatat fostul premier francez Jean-Pierre Raffarin într-o postare pe Twitter.

Citește și: Anunț înspăimântător al Phenian-ului: Coreea de Nord AMENINȚĂ Statele Unite cu atacul nuclear

Preşedintele Rusiei a participat la acest summit internaţional, care vizează relansarea unei rute comerciale între Europa şi Extremul Orient.

În 2015, Vladimir Putin a adus un omagiu fostului preşedinte francez Jacques Chirac şi "cunoştinţelor sale enciclopedice". "El prevăzuse distrugerea acestor state (Libia şi Siria), că terorismul va prospera, atentate cum s-au văzut la Paris. Chirac se gândea la toate acestea la vremea respectivă şi avea dreptate", a afirmat atunci şeful statului rus, conform Agerpres.

Jacques Chirac a fost preşedinte al Franţei între 1995 şi 2007, după ce a deţinut funcţia de prim-ministru în perioadele 1974- 1976 şi 1986-1988.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.