Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron: Europa a dat un semnal foarte puternic pentru Rusia. Este o decizie istorică

Nexta
Volodimir Zelenski Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron a declarat în cadrul unei conferinţe de presă alături de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că decizia de astăzi de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidat la UE trimite "un semnal puternic Rusiei", potrivit CNN.

"Mesajul care este trimis astăzi foarte clar. (..) Este un mesaj foarte puternic, coerent cu ceea ce Europa noastră, încă din prima zi a conflictului, a ştiut să facă. Adică reacţionarea rapidă, într-un mod istoric şi unitar. Prin sancţiuni, două zile mai târziu şi de şase ori de atunci încoace. Prin sprijin macroeconomic, militar şi financiar pentru Ucraina. Şi acum prin acest gest politic", a declarat Macron, informează News.ro.

"Această Europă puternică şi unită a fost la înălţimea sarcinii", a adăugat el.

"În sens mai larg, astăzi, este o perspectivă europeană pe care o recunoaştem Ucrainei, Moldovei şi Georgiei. Ceea ce este un semnal foarte puternic pentru Rusia şi în contextul geopolitic pe care l-am menţionat şi alegerea făcută pentru Ucraina şi Moldova de a primi acest statut de candidat la Uniunea Europeană", a mai spus Macron.

Preşedintele Franţei a arătat că ”datorăm acest lucru poporului ucrainean care luptă pentru a ne apăra valorile, suveranitatea şi integritatea teritorială”.

”Şi o datorăm, de asemenea, Moldovei în ceea ce priveşte situaţia sa politică, a tentativelor de destabilizare prin care trece, şi generozitatea de care a dat dovadă în contextul pe care tocmai l-am menţionat", a completat Macron.

Uniunea Europeană, reunită în summit la Bruxelles, a acordat joi statutul de state candidate la aderarea la UE Ucrainei şi Republicii Moldova la UE, anunţă joi seara preşedintele Consiliului European Charles Michel, o decizie care marchează începutul unui proces îndelungat şi complex în vederea unei aderări, relatează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.