Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron și-a ales premierul: El va conduce guvernul Franței

Edouard Philippe

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, l-a desemnat luni în funcţia de prim-ministru pe Edouard Philippe, actualul primar al oraşului Le Havre şi deputat din aripa moderată a partidului conservator Republicanii, a anunţat luni secretarul general al preşedinţiei, Alexis Kohler, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Edouard Philippe, în vârstă de 46 de ani, ex-secretar general al Uniunii pentru o Mişcare Populară (UMP, redenumit Republicanii), a fost unul din stâlpii echipei de campanie a fostului premier Alain Juppé în alegerile primare ale dreptei franceze, scrie agerpres.ro.

Citește și: Paris Jackson, fiica lui Michael Jackson, face topless / FOTO HOT

Alegerea sa de către Macron reflectă voinţa afişată de tânărul preşedinte centrist proeuropean de a atrage o parte a dreptei pentru a obţine o majoritate în Adunarea Naţională în urma alegerilor legislative de pe 11 şi 18 iunie, condiţie esenţială pentru reformele sale liberale şi sociale.

Aceasta este pentru prima dată în istoria politică modernă a Franţei când un preşedinte numeşte un prim-ministru din afara propriei tabere fără a fi fost constrâns de o înfrângere în alegeri parlamentare.

Citește și: NU trebuie să lași bacșiș la Taxi/ LEGE

Philippe şi-a început activitatea politică în studenţie, ca militant socialist afiliat fostului premier Michel Rocard, înainte de a se alătura dreptei.

Ca şi Macron, a urmat Şcoala Naţională de Administraţie (ENA), o instituţie de elită, iar eroul său politic este Rocard - un alt punct în comun cu noul preşedinte.

Citește și: VESTE TERIBILĂ pentru Florin Piersic Jr.: DOLIU URIAȘ în teatrul românesc

Edouard Philippe a lucrat între 2007 şi 2010 ca director de afaceri publice pentru grupul nuclear Areva, în 2012 a devenit membru al parlamentului, iar în 2014 primar al oraşului Le Havre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.