Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron, în război cu presa rusă după ce a fost acuzat că este homosexual

bloomberg.com
Emmanuel Macron

Moscova reacționează vehement la decizia echipei de campanie a lui Emmanuel Macron, candidat la președinția Franței, care a refuzat să acorde acreditare canalelor media Russia Today și Sputnik. Rusia este revoltată, a afirmat purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe de la Mocova, Maria Zakharova, potrivit agenției Tass.

„Am luat act de decizia scandaloasă a echipei de campanie a candidatului Macron de a refuza acreditarea mediilor din Rusia, în special Sputnik, Russia Today și agenția de știri video Ruptly”, le-a spus Zakharova reporterilor.

Vezi și: Scandal la scenă deschisă în PNL: Cum spulberă Bolojan speranţele ardelenilor

Vezi și: SURSE - Încep transferurile în Parlament: Tăriceanu iese la vânătoare

Potrivit reprezentatei Ministerului de Externe rus, mai multe solicitări de acreditare au fost trimise, conform procedurilor. Aceasta a mai subliniat că alte instituții media străine nu au întâmpinat obstacole în timpul campaniei prezidențiale din Franța.

În luna februarie, un deputat francez din Partidul Republican a afirmat, într-un interviu pentru Sputnik, că Macron ar fi homosexual, ar avea o relație cu Mathieu Gallet, directorul Radio France, și ar fi susținut de „bogatul lobby gay”. Decizia împotriva presei ruse este considerată o răzbunare a candidatului francez.

Ministerul de Externe rus vede „aceste restricții ca o discriminarea vădită împotriva mass-media din Rusia de către candidatul prezidențial dintr-o țară care a fost de-a lungul timpului o apărătoare a libertății de exprimare.”

„Facem apel la structurile internaționale de specialitate și organismele competente din Franța să acorde atenție acestei violări a drepturilor mass media în campania prezidențială și să ia măsuri pentru a preveni o repetare a acestor încălcări în timpul turului al doilea de scrutin din mai”, a mai afirmat Zakharva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.