Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron intervine în criza de la Roma: Italia merită lideri care se ridică la importanţa funcţiei

Italia merită să aibă lideri care se ridică la importanţa funcţiei, a apreciat joi preşedintele francez Emmanuel Macron, care l-a descris pe liderul Mişcării 5 Stele (M5S), Luigi Di Maio, drept 'marele pierzător' al recentei demisii a guvernului condus de Giuseppe Conte, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Coaliţia guvernamentală formată din M5S şi partidul de extremă dreapta Liga s-a destrămat marţi, după ce liderul Ligii, vicepremierul Matteo Salvini, a declarat guvernul nefuncţional, forţându-l astfel pe premierul Conte să demisioneze.

''Lecţia italiană este că atunci când cineva face o alianţă cu extrema dreaptă, în final va fi întotdeauna victorioasă extrema dreaptă. Cine este marele pierzător din ultima serie? Di Maio'', a declarat Macron miercuri, la Paris.

Întrebat dacă şi Salvini a avut de pierdut, şeful statului francez a răspuns: ''Poate, aşa sper''.

Emmanuel Macron a adăugat că este de partea preşedintelui Italiei, Sergio Mattarella, care în prezent poartă consultări cu toate partidele parlamentare pentru a vedea dacă poate fi formată o altă coaliţie guvernamentală.

Reprezentanţi ai M5S şi ai Partidului Democrat (centru-stânga) discută deschis despre formarea unei noi coaliţii guvernamentale la Roma, orientată mai spre centru şi cu poziţii mai pro-europene, scenariu în care partidul Liga, al lui Matteo Salvini, ar intra în opoziţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.