Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron își exprimă sprijinul pentru forțele de ordine după protestele violente

Getty Images
Emmanuel Macron

Preşedintele Emmanuel Macron a vizitat luni seară o cazarmă de poliţie din Arondismentul 17 al capitalei, "asigurându-i de sprijinul său", în primele sale ieşiri la faţa locului de la izbucnirea protestelor, potrivit France24, citat de news.ro.

”Poliţişti, jandarmi, pompieri, vă mulţumim pentru mobilizarea excepţională din ultimele nopţi. Ştiu cât de grele au fost acestea pentru voi şi familiile voastre. Aveţi sprijinul meu”, a scris preşedintele francez pe Facebook.

Autorităţile au raportat o scădere puternică a incidentelor la nivel naţional, cu doar 11 arestări la Paris şi în suburbiile sale până la ora 22:00 (2000 GMT), a precizat departamentul de poliţie. În total, 157 de persoane au fost arestate în noaptea de duminică spre luni - o mică parte din numărul celor reţinute în noaptea precedentă.

De asemenea, trei ofiţeri de poliţie au fost răniţi. Măsurile de securitate stabilite de la izbucnirea revoltelor de la începutul săptămânii trecute vor fi menţinute şi pe parcursul nopţii, în pofida unei atenuări a tulburărilor, a declarat luni premierul francez Élisabeth Borne, în timp ce susţinea o conferinţă de presă.

Forţele de poliţie şi de jandarmerie de 45.000 de persoane desfăşurate pentru a face faţă revoltelor care au izbucnit în urma morţii lui Nahel M. săptămâna trecută vor rămâne în vigoare pentru moment, a declarat Borne, adăugând că prioritatea este revenirea la "ordine".

Operatorul de transport public din Paris, RATP, a suspendat serviciile de autobuze şi tramvaie după ora 21.00 în oraş şi în regiunea pariziană extinsă. Unele suburbii ale Parisului au instituit, de asemenea, stare de asediu pentru a preveni noi izbucniri de violenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.