Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron l-a ȘOCAT pe Vladimir Putin: A avut CURAJ și i-a spus-o în față / VIDEO

Emmanuel Macron Vladimir Putin

Russia Today şi Sputnik, finanţate de Kremlin, 'au fost organe de influenţă şi propagandă' în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din Franţa, a afirmat preşedintele francez Emmanuel Macron, în cadrul unei conferinţe de presă la Versailles cu omologul său rus Vladimir Putin, relatează AFP.

În timpul campaniei electorale din Franţa, echipa lui Macron a interzis agenţiei de presă Sputnik şi canalului de televiziune Russia Today să aibă acces media la sediul campaniei sale deoarece acestea difuzau propagandă mai degrabă decât să ofere ştiri reale, notează DPA.

Citește și: STUDIU 40% dintre cei care navighează pe internet nu utilizează mijloace de apărare împotriva virusurilor

"În timpul campaniei electorale, Rusia Today şi Sputnik au fost agenţi de influenţă care, în mai multe rânduri, au răspândit ştiri false despre mine şi despre campania mea", a declarat Macron în cadrul conferinţei de presă cu Putin, răspunzând la întrebarea unui jurnalist, scrie agerpres.ro.

"S-au comportat ca nişte organe de influenţă, de propagandă şi de propagandă mincinoasă", a adăugat el.

Citește și: Biblia în versuri, o lucrare unică în țară, va putea ajunge la românii de pretutindeni

Preşedintele Vladimir Putin nu a reacţionat la comentariile despre mass-media ruse, deşi a părut deranjat când un jurnalist a sugerat că Moscova s-ar fi aflat în spatele atacurilor cibernetice împotriva campaniei lui Macron. Aceste acuzaţii nu s-au bazat pe fapte, a spus el.

Totodată, preşedintele rus a declarat că întâlnirea cu rivalul lui Macron în alegerile prezidenţiale, Marine Le Pen, la Moscova, în martie, nu înseamnă faptul că Kremlinul a încercat să influenţeze votul.

Citește și: China a lansat prima sa navă spațială de marfă

Referindu-se la vizita lui Marine Le Pen, preşedintele Putin a afirmat că nu a văzut nimic greşit în faptul că Moscova nu a oprit politicieni străini să aibă relaţii bune cu Rusia. "Dacă Marine Le Pen a dorit o întrevedere, de ce ar fi refuzat Rusia o astfel de întrevedere?", a întrebat preşedintele Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.