Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron, la Baza Mihail Kogălniceanu: 'România nu e pentru Franța o țară ca oricare alta'. Ce spune despre aderarea la Schengen

iohannis, macron

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat miercuri, la Baza Mihail Kogălniceanu, că România a demonstrat că „este la înălțime” și că poate conta pe „fraternitatea Franței”. El a anunțat că numărul militarilor francezi din România va crește.

„Le sunt recunoscător militarilor francezi aflați în România. Suntem mândri că suntem aici în România. România a arătat că este la înălțime. România nu este pentru Franţa o ţară ca oricare alta. Alianţa dintre ţările noastre se bazează pe o prietenie de două secole. Am evocat acest lucru împreună şi de mai multe ori. În faţa unor crize grave care ameninţau securitatea sa, România a putut să conteze pe fraternitatea Franţei.”, a spus președintele francez.

Macron a apreciat colaborarea dintre cele două ţări, dar şi profesionalismul armatei române.

„Dorim să avansăm pe plan bilateral, lucrăm - la cererea autorităţilor române - la un plan ambiţios de susţinere a Forţelor Navale Române. Miniştrii de resort au putut discute şi să stabilească un document cadru şi pe plan politic şi militar dorim să consolidăm acest document şi această cooperare”, a declarat Emmanuel Macron.

Preşedintele francez a precizat că dispozitivul NATO din România va fi suplimentat.

„În cadrul NATO (...) dispozitivul actual va lua amploare, îşi va spori capacităţile. Întâlnirea la nivel înalt de la Madrid va confirma această ambiţie şi este o dovadă suplimentară a unităţii noastre pentru a îndepărta orice ameninţare de pe Flancul Est al UE şi al NATO”, a mai declarat Macron.

Acesta a vorbit despre o „viziune comună” a României şi Franţei în ceea ce priveşte principalele probleme de politică externă din regiune.

Cât despre aderarea României la Schengen, Macron a spus că „dorim ca dosarul să progreseze” și că „Franța e alături de România”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.