Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron la ONU - Casa noastră comună este în dezordine

Agerpres
Emmanuel Macron

La cea de a 75-a sa aniversare, Organizaţia Naţiunilor Unite, "casa noastră comună, este în dezordine, după imaginea lumii noastre", a declarat luni preşedintele francez Emmanuel Macron, subliniind că în cadrul acestei instituţii "trebuie acţionat" în contextul pandemiei, relatează AFP potrivit Agerpres.

"Fundaţiile sale se erodează, zidurile sale crapă chiar sub loviturile violente ale celor care au construit-o", a spus şeful statului francez, fără a da nume de ţări, dar vizând în mod transparent SUA, care s-au detaşat de trei ani de ONU şi de mai multe dintre agenţiile sale.

Emmanuel Macron a făcut aceste afirmaţii într-o înregistrare video făcută în avans şi difuzată pe site-ul ONU, ca de altfel aproape 200 de intervenţii ale liderilor planetei, invitaţi să participe la un summit virtual cu prilejul celei de a 75-a aniversări a ONU.

"Tabuuri despre care se credea că sunt inviolabile au fost ridicate: războiul de anexare, utilizarea armei chimice, detenţia în masă cu impunitate. Drepturi pe care le credeam cucerite sunt batjocorite şi sistemul nostru internaţional prizonier al rivalităţilor noastre nu mai are forţa de a sancţiona aceste abuzuri", a mai spus preşedintele francez.

"La ora la care pandemia alimentează teama de declin, povestea neputinţei colective, vreau să spun aici foarte clar: în contextul urgenţei sanitare, al provocării climatice, al reculului drepturilor, aici şi acum trebuie să acţionăm", a declarat Macron. "Împreună cu cei care vor, cu cei care pot, exploatând toate spaţiile posibile de cooperare", a adăugat el, fără alte precizări.

"În ceea ce mă priveşte eu cred în multilateralismul acţiunilor, nu numai al cuvintelor", a mai spus preşedintele francez, subliniind progresele făcute în lupta cu pandemia în Europa şi Africa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.