Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron, mişcare de FORŢĂ în Franţa: A REMANIAT Guvernul

CBC.ca
Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a remaniat miercuri guvernul condus de premierul Edouard Philippe, informează agenţiile internaţionale de presă. Din noua echipă nu mai fac parte miniştrii Mişcării Democratice (MoDem), care sunt implicaţi în diverse scandaluri. Prim-ministrul Philippe a demisionat conform tradiţiei, după alegerile parlamentare de duminica trecută, dar va conduce şi noul guvern, care dispune de sprijinul majorităţii solide a partidului prezidenţial, La Republique en Marche (LREM), conform Agerpres.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, afirmaţii fără precedent: 'Îmi cer IERTARE tuturor românilor' / VIDEO

Ministru de externe va fi în continuare Jean-Yves Le Drian. Îşi mai păstrează portofoliile Gerard Collomb la interne şi Bruno Le Maire la economie. Ministru al afacerilor europene, Nathalie Loiseau, directoare a Ecole Nationale d'Administration - academie de elită pentru funcţionarii publici francezi. Ea o înlocuieşte pe Marielle de Sarnez. Ministru al apărării, Florence Parly, care mai făcut parte dintr-un guvern socialist şi a lucrat pentru mari companii franceze din domeniul transporturilor. Predecesoarea sa este Sylvie Goulard.

Citeşte şi: Ameninţări cu moartea înaintea moțiunii: Ce lider PSD a fost amenințat

Ministru al justiţiei, jurista Nicole Belloubet, în locul lui Francois Bayrou. Goulard, de Sarnez şi Bayrou reprezentau în echipa guvernamentală precedentă MoDem, formaţiune de centru-dreapta vizată de o anchetă privind presupuse angajări fictive. Din guvern nu mai face parte nici Richard Ferrand, fost ministru al planificării teritoriale, membru al LREM şi un apropiat al preşedintelui Macron. Alte numiri anunţate miercuri sunt Stephane Travert, fost deputat socialist, la ministerul agriculturii şi Jaques Mezard, fost titular la agricultură, în locul lui Ferrand.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.