Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron negociat cu omologul Hassan Rohani împăcarea dintre Iran şi SUA

zeenews.india.com
Hassan Rouani

Preşedintele Emmanuel Macron a avut marţi o nouă convorbire telefonică cu omologul său iranian Hassan Rohani, în care a reiterat apelul la crearea condiţiilor pentru o "dezescaladare" a tensiunile dintre Teheran şi Washington, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Este rolul Franţei să depună toate eforturile necesare pentru ca toate părţile implicate să accepte o pauză şi să deschidă negocierea", a comunicat administraţia prezidenţială franceză.

Emmanuel Macron, care în prezent se află în vacanţă în sudul Franţei, "rămâne în contact cu preşedintele (american Donald) Trump şi cu preşedintele Rohani", conform sursei citate.

Citește și: Dacian Cioloș reacționează! ‘E primul gest de decenţă şi normalitate în Guvernul condus de Viorica Dăncilă’

În cadrul convorbirii telefonice "îndelungate" cu Rohani, Macron a reamintit necesitatea angajării unei dezescaladări a tensiunilor şi a creării condiţiilor pentru realizarea acesteia".

În pofida creşterii tensiunilor din Golf dintre Iran şi SUA, Parisul încearcă, alături de Londra şi Berlin, să menţină în viaţă acordul nuclear din 2015 din care preşedintele Donald Trump a retras SUA în 2018.

Aceasta este a patra conversaţie telefonică în ultimele două luni dintre şeful statului francez şi cel al statului iranian. De asemenea, mai multe schimburi de opinie au avut loc între Macron şi Trump, dintre care ultimul vineri.

Citește și: Marian Godină îl umilește pe un fost șef din poliție: ‘Începând de azi îi voi arăta pe toți care fac de râs această meserie’

Demersurile preşedintelui Franţei sunt concertate cu Germania şi Regatul Unit, Emmanuel Macron fiind, de asemenea, în contact cu Rusia şi China, cele patru ţări care susţin acordul nuclear cu Iranul.

Vizita preşedintelui rus Vladimir Putin de pe 19 august la Brégançon (locul unde preşedintele Franţei îşi petrece vacanţa), urmată de summitul G7 de la Biarritz (24-26 august) "vor reprezenta noi ocazii pentru schimburi de opinii pe dosarul iranian", se precizează în comunicatul preşedinţiei franceze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.