Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron promite că până la sfârşitul verii va fi disponibil un vaccin anti-COVID-19 'pentru toţi francezii care îl doresc'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam   Emmanuel Macron

Preşedintele Emmanuel Macron a promis marţi că până la sfârşitul verii acestui an va fi disponibil pentru ''toţi francezii care îl doresc'' un vaccin împotriva COVID-19, transmite dpa, potrivit AGERPRES.

''Până la sfârşitul verii, noi, în Franţa, vom fi în măsură să oferim un vaccin pentru toţi adulţii francezi care îl doresc'', a declarat şeful statului francez pentru postul de televiziune TF1, în urma unei reuniuni cu reprezentanţii guvernului şi cei ai industriei farmaceutice.

De asemenea, Macron a spus că vaccinurile vor fi produse în patru locuri din Franţa de la finalul lunii februarie sau începutul lunii martie.

Franţa, ţară cu o populaţie de aproximativ 67 de milioane de locuitori, este afectată grav de pandemia de COVID-19, peste 77.000 de persoane decedând până în prezent din cauza acestei boli.

Citește și: S-a făcut marea împărțeală a prefecților: lista județelor adjudecate de PNL, USR-PLUS și UDMR

De două săptămâni în Franţa este în vigoare o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii la nivel naţional, părăsirea locuinţei după ora 18:00 nefiind permisă decât în situaţii excepţionale.

Autoritatea franceză de sănătate publică (HAS) a recomandat folosirea vaccinului AstraZeneca doar pentru persoanele cu vârste sub 65 de ani. Într-un comunicat, HAS a precizat că nu există informaţii suficiente despre eficienţa acestui vaccin la oamenii cu vârste peste 65 ani, adăugând că va revizui recomandarea pe măsură ce vor fi disponibile date suplimentare privind efectele vaccinului AstraZeneca.

Unul dintre avantajele vaccinului produs de AstraZeneca este acela că poate fi stocat la temperaturi cuprinse între 2 şi 8 grade Celsius.

Uniunea Europeană a recomandat aprobarea în ţările membre a acestui vaccin pentru persoanele cu vârste peste 18 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.