Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron recunoaște că a redus libertăţile francezilor, dar respinge criticile: 'Nu vom permite ca Franţa să fie caricaturizată'

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele Emmanuel Macron a admis, vineri, că libertăţile au fost reduse în Franţa în contextul pandemiei, dar a respins criticile la adresa controversatului proiect de lege privind siguranţa publică, subliniind că situaţia nu este similară cu cea din ţări precum "Ungaria ori Turcia", anunță MEDIAFAX.

"Nu vom permite ca Franţa să fie caricaturizată. Au fost reduse libertăţile în Franţa? Pentru a face faţă pandemiei, da, dar în alte subiecte nu pot permite să se spună acest lucru. Nu suntem Ungaria, Turcia sau alţii", a declarat Emmanuel Macron, conform cotidianului Le Figaro şi postului BFMTV.

Citește și: Fost ministru al Muncii: ‘Orbane, mai avem voie să votăm?’

Subiectul proiectului legii siguranţei publice a fost "contaminat de un discurs militant, ostil Guvernului", "plin de minciuni", afirmă preşedintele Franţei. Totuşi, Emmanuel Macron a sugerat că proiectul de lege privind siguranţa publică va suferi modificări. "Jurnaliştii şi cetăţenii vor putea filma în continuare poliţiştii şi vor putea difuza înregistrările", a subliniat preşedintele Franţei.

Emmanuel Macron a denunţat "violenţele inadmisibile" ale agenţilor de poliţie, dar a notat şi că protestele au fost confiscate de "nebuni" şi de "sălbatici".

Experţi ai Naţiunilor Unite au cerut Administraţiei Emmanuel Macron să reevalueze proiectul de lege privind siguranţa generală, avertizând, în contextul acţiunilor de protest, că iniţiativa este "incompatibilă" cu drepturile omului şi cu angajamentele internaţionale, conform cotidianului Le Monde. "Iniţiativa legislativă este incompatibilă cu dreptul internaţional şi cu drepturile omului. Printre numeroasele propuneri care ar putea limita drepturile omului se numără Articolul 22, care ar permite utilizarea dronelor de supraveghere în numele securităţii şi combaterii terorismului, permiţând o supraveghere extinsă în principal a manifestanţilor", afirmă cinci experţi ai Naţiunilor Unite, într-o scrisoare adresată Administraţiei de la Paris.

Citește și: Coordonatorul campaniei de vaccinare anticoronavirus a făcut anunțul! Câte doze a comandat România

"Prevederile ar avea implicaţii grave pentru dreptul la viaţă privată, pentru libertatea de participare la adunări paşnice şi pentru libertatea de exprimare, generând probleme şi pentru că alte ţări s-ar inspira din această lege", subliniază experţii ONU, cerând Franţei să reevalueze complet compatibilitatea proiectului de lege privind siguranţa generală cu dreptul internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.