Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron respinge solicitarea juntei din Mali privind retragerea militarilor francezi: 'Nu voi face compromisuri nicio secundă asupra siguranţei lor'

france24.com
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a respins vineri solicitarea juntei la putere la Bamako de a retrage militarii francezi "fără întârziere" din Mali şi a avertizat împotriva oricărei atingeri aduse siguranţei lor, relatează AFP.

"Am anunţat reconfigurarea dispozitivului şi acest lucru se va aplica în bună ordine pentru a garanta siguranţa misiunii Naţiunilor Unite şi a tuturor forţelor desfăşurate în Mali. Nu voi face compromisuri nicio secundă asupra siguranţei lor", a avertizat şeful statului francez într-o conferinţă de presă de la finalul celui de al 6-lea summit între UE şi Uniunea Africană la Bruxelles, potrivit Agerpres.

Dispozitivul francez se va repoziţiona în Niger, a precizat Emmanuel Macron.

"MINUSMA va putea să rămână în Mali? Cine îi va asigura securitatea?", a întrebat preşedintele Uniunii Africane, senegalezul Macky Sall.

"MINUSMA este o forţă de menţinere a păcii. Sunt Căşti Albastre, nu au nici materialul, nici mandatul pentru a merge la război. Cine îi va proteja?", a spus şeful statului senegalez.

Uniunea Europeană are la rândul său 600 de persoane în două misiuni de formare, între care una militară, în Mali.

MISNUMA, creată în 2013 după declanşarea insurecţiilor separatistă şi jihadistă anul trecut, numără peste 12.000 de militari în Mali. Este misiunea cu cel mai grav bilanţ pentru Căştile Albastre din istorie, cu peste 150 de morţi în acte ostile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.