Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron se va deplasa, luni, în Germania, pentru o întâlnire cu Angela Merkel

merkel macron

Şeful statului francez, Emmanuel Macron, se va deplasa luni, 29 iunie, în Germania pentru discuţii cu cancelarul Angela Merkel înaintea viitoarei preşedinţii germane a Consiliului Uniunii Europene, a anunţat miercuri Palatul Elysee, potrivit AFP.

Întrevederea va fi prima între cei doi lideri de la debutul crizei coronavirusului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vasile Astărăstoae profețește: Începând cu această dată, cazurile de coronavirus se vor diminua

Macron va fi primit de Merkel la castelul Meseberg, reşedinţă oficială a guvernului german situată la 70 km de Berlin, pentru 'o întrevedere, urmată de o conferinţă de presă şi de un dineu de lucru', menţionează preşedinţia franceză.

'În ajunul preşedinţiei germane a Consiliului UE', din semestrul al doilea al anului, 'această întâlnire traduce voinţa comună de strânsă coordonare între Franţa şi Germania, în prelungirea iniţiativei din 18 mai', arată aceeaşi sursă.

Cei doi lideri au convenit la acea dată să propună un plan de relansare de 500 miliarde de euro care să ajute UE, printr-un mecanism inedit de mutualizare a datoriei europene, să depăşească criza istorică generată de pandemie. Acest plan va fi din nou pe agenda unui summit UE la 17-18 iulie, la Bruxelles.

Citește și: Emil Boc, despre situația actuală a României: Criza de acum nu este una sistemică, ci una conjuncturală, care poate fi rezolvată

La Meseberg, discuţiile 'se vor referi la agenda europeană, în particular la acordul necesar asupra bugetului UE şi planului de relansare', precizează preşedinţia franceză, menţionând că vor mai fi abordate 'criza COVID-19, mizele climatice şi marile dosare internaţionale'.

În acest cadru, Macron s-a întâlnit marţi seară, la Haga, cu premierul olandez Mark Rutte, a cărui ţară se numără (alături de Austria, Danemarca şi Suedia) printre cele foarte rezervate în legătură cu proiectul planului de relansare.

'Acest schimb de opinii a permis progrese', a dat asigurări Parisul, precizând că Macron îşi va 'înmulţi schimburile bilaterale cu partenerii săi europeni' până la summitul din 17 iulie.

Citește și: O nouă poveste reală despre decesul unui pacient non-Covid: Nu a fost o criminală. Nu a luat vieți. În schimb, a platit cu a ei

Castelul Meseberg a fost locul în care, în iunie 2018, Marcon şi Merkel au încheiat acordul cu acelaşi nume, pentru a face să avanseze Uniunea Europeană şi, mai ales, pentru crearea unui buget al zonei euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.