Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron se va întâlni cu Olaf Scholz la Berlin

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron urmează să efectueze marţi o vizită la Berlin, în vederea unei întâlniri cu cancelarul german Olaf Scholz, cu privire la temele preşedinţiei franceze a Uniunii Europene (UE), anunţă vineri cancelaria germană, relatează AFP.

Discuţii despre ”începutul preşedinţiei franceze a UE se vor afla în centrul întâlnirii. Preşedinţia germană a G7 şi actualitatea internaţională vor fi de asemenea abordate”, anunţă o purtătoare de cuvânt a Guvernului german, Christiane Hoffmann.

Probleme ale relaţiilor germano-franceze urmează, de asemenea, să fie abordate în cadrul întâlnirii, precizează ea, potrivit Agerpres.

Aceasta este prima vizită a şefului statului francez în Germania după ce Olaf Scholz a preluat funcţia de cancelar, la începutul lui decembrie, succesorul Angelei Merkel, care s-a aflat la putere timp de 16 ani.

Cancelarul social-democrat a efectuat la 10 decembrie, potrivit unei lungi tradiţii postbelice, prima sa vizită în străinătate la Paris.

Cei doi lideri şi-au afişat atunci ”convergenţa” punctelor de vedere cu privire la Europa şi voinţa de a ”coopera” în marile provocări internaţionale.

Franţa a preluat la 1 ianuarie, după Slovenia, preşedinţia semestrială a Uniunii Europene, care reprezintă interesele celor 27 de state membre UE alături de Comisia Europeană (CE) şi Parlamentul European (PE).

Germania deţine, la rândul său, de la începutul lui 2022, preşedinţia Grupului Celor Şapte (G7), după Regatul Unit.

Germania urmează s găzduiască, în perioada 26-28 iunie, la Casteul Elmau, în Alpii bavarezi, viitorul summit la liderilor G7.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.