Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron şi regele Abdullah al II-lea al Iordaniei şi-au împărtăşit îngrijorarea în privinţa intenţiei Israelului de a anexa pări din Cisiordania

benjamin netanyahu

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi regele Abdullah al II-lea al Iordaniei "şi-au împărtăşit îngrijorarea" în privinţa intenţiei premierului israelian Benjamin Netanyahu de a anexa colonii evreieşti din Valea Iordanului şi au reafirmat că "nu există alternativă la soluţia cu două state", a transmis Palatul Elysée, citat de AFP potrivit Agerpres.

Emmanuel Macron şi Abdallah al II-lea al Iordaniei, care au discutat la telefon luni, "au convenit să rămână în contact strâns în următoarele săptămâni pentru a evita amplificarea periculoasă a tensiunilor".

Benjamin Netanyahu a promis săptămâna trecută că, în cazul în care va fi reales la scrutinul legislativ de marţi, va anexa la Israel coloniile evreieşti construite în Valea Iordanului, o fâşie de teren fertil care se întinde din sudul Mării Galileei până în nordul Mării Moarte.

El a precizat că această anexare nu va cuprinde şi oraşele palestiniene, ca de exemplu Ierihon, care ar fi astfel în realitate încercuit.

Declaraţia sa a provocat furia Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), care a acuzat "încălcarea flagrantă a dreptului internaţional", şi a atras atenţionări din partea Turciei, Iordaniei şi Arabiei Saudite.

ONU a atenţionat la rândul său că o astfel de anexare "ar fi devastatoare pentru posibilitatea de a relansa negocierile, pacea regională şi esenţa însăşi a unei soluţii cu două state", israelian şi palestinian, care să existe unul lângă altul.

În opinia Uniunii Europene, planul lui Netanyahu "compromite" perspectivele de pace

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.