Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron: Sosirea lui Saad Hariri în Franța nu este exil politic

Inquam Photos / Octav Ganea
macron ceremonie

Parisul l-a invitat pe Saad Hariri şi familia sa pentru "câteva zile" în Franţa, într-un "un gest de prietenie", iar sosirea premierului libanez demisionar nu este "în niciun fel" un exil politic, a declarat miercuri preşedintele francez Emmanuel Macron în cadrul Conferinţei ONU pe tema modificărilor climatice (COP23) de la Bonn, relatează Reuters, scrie agerpres.ro

"Am vorbit cu prinţul moştenitor (saudit) Mohammad bin Salman şi cu premierul Saad Hariri şi am convenit să-l invit pe acesta din urmă pentru câteva zile în Franţa împreună cu familia sa ", a declarat preşedintele francez. "Acesta este un gest de amiciţie şi o voinţă marcată a Franţei de a contribui la revenirea la calm şi la stabilitate în Liban", a adăugat el. 

Întrebat dacă este vorba de un exil politic, Emmanuel Macron a răspuns negativ. 

"Avem nevoie de un Liban puternic, de integritatea teritorială a Libanului şi avem nevoie de lideri care sunt într-adevăr liberi în a face alegerile lor şi a se exprima", a spus Emmanuel Macron. 

Premierul libanez demisionar Saad Hariri ar urma - potrivit Palatului Elysee - să vină în Franţa "în zilele următoare", la invitaţia preşedintelui Emmanuel Macron, care şi-a trimis ministrul de externe miercuri în Arabia Saudită, a relatat şi AFP. 

Hariri se află la Riad de unde şi-a anunţat la 4 noiembrie demisia surpriză, la un an după ce a reuşit să formeze un guvern cu Hezbollahul proiranian într-o ţară cu echilibru fragil în plan politic. 

Anunţul său a surprins clasa politica libaneză şi întreaga comunitate internaţională, generând temeri legate de escaladarea tensiunilor dintre Riad şi Teheran. Libertatea sa de mişcare este subiectul unei speculaţii intense, deşi Hariri susţine că este "liber" şi gata să se întoarcă în ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.