Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron va discuta cu Joe Biden despre criza cu privire la un contract pentru construcţia de submarine cu Australia

france24.com
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron va discuta miercuri cu omologul său american Joe Biden despre criza deschisă între Paris şi Washington vizavi de un contract pentru construcţia de submarine cu Australia, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, relatează AFP şi Reuters.

Această discuţie telefonică, al cărei orar nu a fost comunicat, va fi "o convorbire de clarificare" pentru "a clarifica atât condiţiile în care acest anunţ a fost decis, cât şi condiţiile unei reangajări americane într-o relaţie a aliaţilor", a precizat el la finalul unui consiliu de miniştri.

Convorbirea va avea loc "la cererea preşedintelui SUA", a reamintit Palatul Elysée.

Emmanuel Macron aşteaptă "clarificări privind alegerea americană de a ţine un aliat european departe de schimbări structurale privind o cooperare în zona indo-pacific", a explicat preşedinţia.

"Aşteptăm de la aliaţii noştri ca ei să recunoască că discuţiile şi consultările care ar fi trebuit să aibă loc nu au avut loc şi asta ridică o problemă de încredere", conform sursei citate.

Şeful de stat francez aşteaptă, de asemenea, "un angajament în baza unui proces solid definit în timp şi de înalt nivel care să permită crearea condiţiilor unei restabiliri a încrederii prin măsuri concrete şi nu numai prin cuvinte", relatează Agerpres.ro.

"Asta priveşte îndeosebi importanţa strategică a angajamentului francez şi european în Indo-Pacific, deplina recunoaştere de către aliaţii noştri americani a necesităţii de a întări suveranitatea europeană, precum şi importanţa angajamentului crescând al europenilor pentru apărarea şi securitatea lor, angajamentul comun împotriva terorismului", a intrat în detalii Palatul Elysée.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.