Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EMOȚII MARI - Decizie DEFINITIVĂ în dosarul FNI - Sorin Ovidiu Vîntu

vantu

Curtea de Apel Bucureşti este aşteptată să dea, marţi, o decizie definitivă în dosarul FNI, cauză în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru spălare de bani, informează Realitatea Tv. Sentinţa a fost amânată de patru ori. În primă instanţă, Vîntu a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare, magistraţii dispunând şi să îi fie confiscate şapte milioane de dolari.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti ar urma să dea, astăzi, o sentinţă definitivă în dosarul FNI - Vîntu, după ce au amânat, în 15 februarie, pentru a patra oară, pronunţarea unei decizii. Amânările anterioare au avut loc în 18 ianuarie, 1 februarie şi 8 februarie, judecata în dosar încheindu-se în 18 ianuarie, după 20 de termene.

Mugur Isărescu reacționează la acuzațiile că ar fi la originea OUG13

În dosarul FNI, Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată în septembrie 2012, fiind acuzat de procurorii Parchetului instanţei supreme  de spălare de bani şi instigare la delapidare.

Cercetările au vizat devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), Băncii Agricolă (BA), Băncii de Investiţii şi Dezvoltare - BID şi Băncii Române de Scont.

În 9 februarie 2015, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vîntu la şase ani şi patru luni de închisoare, pentru spălare de bani şi a dispus achitarea pentru instigare la delapidare. Instanţa a mai decis atunci ca de la Vîntu să fie confiscată suma de şapte milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.