Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EMOȚII pentru Cristian Popescu Piedone: A început procesul în dosarul Colectiv

piedone

La un an și jumătate de la tragedia din Colectiv, care a zguduit o țară întreagă, începe procesul lui Cristian Popescu Piedone. Fostul primar al Sectorului 4 va fi judecat pentru că ar fi autorizat ilegal funcționarea clubului în care 64 de tineri și-au găsit sfârșitul. Tribunalul Capitalei judecă, astăzi, primul termen în procesul în care Călin Popescu Piedone este acuzat de abuz în serviciu, informează Realitatea Tv.

Curtea de Apel București a respins definitiv, în data de 30 martie, toate cererile și excepțiile invocate de fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, instanța dispunând astfel începerea procesului.

Fost procuror DNA, audiat de magistrații ÎCCJ

Pe 6 mai 2016, Piedone a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale sectorului 4 al municipiului București.

În dosar, au fost deferite justiției alte trei persoane din cadrul primăriei: Aurelia Iofciu — șef al Serviciului autorizări comerciale, Larisa Luminița Ganea — consilier superior, Ramona Sandra Moțoc — referent superior, ambele în cadrul aceluiași serviciu.

Avocaţii fostului primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi ai angajatelor din primărie care au aprobat funcţionarea clubului Colectiv fără avizele necesare au cerut, în 23 martie, judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti retrimiterea dosarului la procurori, pe motiv că DNA nu era competentă să ancheteze acest caz.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.