Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emoții la bursa din New York - Se vor anunţa rezultatele financiare din primul trimestru ale giganţilor din economia globală

Săptămâna acesta se afişează rezultatele financiare ale companiilor listate pe bursa de la New York. Primul trimestru din 2020 a adus Amazon, Facebook, Google venituri pe plus, notează mediafax.

Săptămâna aceasta se vor anunţa rezultatele financiare din primul trimestru ale giganţilor din economia globală pe bursa de la New York. Cine va câştiga după un an de criză? Cine va fi o surpriză neplăcută? Amazon, Tesla, Google, Facebook sau Apple sunt companiile spre care toţii ochii din business sunt atenţi.

Andrei Pitiş, creatorul primului ceas inteligent românesc pe care l-a şi vândut către FitBit, care acum are business-ul propriu, Simple Capital, companie de investiţii, spune că, deşi firmele de tehnologie sunt vedetele timpurilor noastre, modelele diferite de business pe care le au pot surprinde investitorii.

„Investitorii se uită la modelul de business al unei companii de tehnologie. Amazon, Google, au cloud, Facebook are venituri din marketing. Investitorii se uită în ce măsură cred că Musk va face chestii senzaţionale în viitor şi atunci acordă o valoare mai mare companiei. Îmi plac companiile care se reinventează. Mi se pare că Amazon este o astfel de companie şi mă uit cu interes la ce se va întâmpla după plecare lui Bezos de la cârmă”, spune fondatorul Simple Capital.

Cât despre victoria UiPath, Andrei Pitiș crede că a deschis o poartă companiilor româneşti. Chiar şi el a început investiţii în companii de tehnologie care ajută firme vechi să evolueze digital. Acum 2 ani a pus la cale un plan ambiţios: să investească în companii pentru a scoate 100 de milionari în IT-ul românesc.

„Nu numai că a pus România pe hartă, a deschis o poartă foarte însemnată. Fonduri din America caută următoarele UiPath din România să le găsească la început. Soluţiile de digitalizare create în România au mai multă legitimitate să vândă extern. Cred că România are un foarte mare potenţial de a face disruption prin produse tehnologice. Am în portofoliu 22 de companii, nu toate valorează peste un milion, dar multe valorează peste un milion”, a mai spus Andrei Pitiș.

Estimări primul trimestru 2021:
Amazon +39% venituri
Facebook +34% venituri
Alphabet +26% venituri

Sursă: Bloomberg, FinanceYahoo.com

Rezultate primul trimestru 2020
Amazon - profit 4 Mmiliarde de dolari (+26% VS.2019)
Facebook - câștig net 4,9 miliarde de dolari (+18% VS.2019)
Alphabet (Google) – profit 6,8 miliarde de dolari

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.