Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emoții la Chișinău în așteptarea zilei de 1 octombrie: Deși mai sunt câteva ore până la data de 1 octombrie, nu știm cum va proceda Gazprom

arcpublishing.com
Gazprom gaze

Autoritățile de la Chișinău trăiesc cu emoții ultimele ore din septembrie în așteptarea deciziei gazprom cu privire la furnizare de gaze pentru Republica Moldova.

Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu un răspuns la întrebarea: ”Ce va face Moldova, dacă Gazprom sistează livrările?”, transmite Știri.md.

”Dacă Gazprom ne va deconecta, vom trece la rezervele de gaze care ne vor asigura câteva săptămâni, după care vom trece la achizițiile din alte surse alternative.

Deși mai sunt câteva ore până la data de 1 octombrie, nu știm cum va proceda Gazprom.

Dacă suntem deconectați, în pofida unui contract pentru o perioadă de patru ani, asta va însemna că Gazprom nu vrea să ne vândă gaz la preț mic”.

La rândul său, comisarul european pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, a spus că UE va interveni pentru a ne ajuta țara.

”Am văzut că Rusia nu respectă angajamentele. Vom discuta și vom vedea cum vom putea ajuta R. Moldova. Acesta este scopul nostru și suntem conștienți de constrângerile financiare ale R. Moldova”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.