Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emoții mari pentru Florian Bodog: senatorii decid dacă îl aruncă în ghearele DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
Florian Bodog

Plenul Senatului va dezbate, miercuri, de la ora 9,30, solicitarea DNA adresată Camerei superioare a Parlamentului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog.

Potrivit site-ului Senatului, votul va fi secret, cu bile.

Vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu a menţionat că PNL a decis ca "votul să fie deschis 'pentru' în orice speţă similară, astfel încât justiţia să îşi poată desfăşura procedurile".

Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, a afirmat că "a trecut vremea în care Senatul acorda protecţie unor parlamentari". "Toţi senatorii USR vor fi prezenţi şi vor vota, la vedere, în favoarea solicitării Justiţiei", a spus Radu Mihail.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat marţi că senatorii social-democraţi vor vota, în plenul Senatului, în favoarea solicitării DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul colegului lor.

"Senatorii PSD s-au abţinut, ieri (luni, n.r.), la votul din Comisia juridică. Am fost informat şi eu. Să se vadă exact, chiar dacă suntem minoritari, să nu picăm într-un joc al actualei Puteri în care să arate că PSD este iarăşi împotriva Justiţiei, a începerii urmării penale a unui coleg. Şi la Biroul Permanent Naţional am luat o decizie şi, la solicitarea domnului Bodog, vom vota pentru începerea urmăririi penale. Asta nu înseamnă nici trimitere în judecată, nici condamnare, e un lucru, până la urmă, normal", a afirmat Ciolacu, la finalul şedinţei grupului PSD din Senat.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Iulia Scântei, declara luni că plenul va decide în cazul solicitării DNA în cazul lui Bodog, menţionând că raportul comisiei nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptarea unei propuneri de aprobare sau respingere a cererii procurorilor anticorupţie.

Votul în Comisia juridică fost secret. S-au exprimat şase voturi "pentru" şi unul "împotrivă" şi au fost şase abţineri.

Senatorul Florian Bodog, audiat luni în Comisia juridică, susţine că "nu se va sustrage cercetării".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.