Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Emoţii' pentru Iohannis. Miron Cozma candidează la preşedinţie

miron cozma

Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, a preluat oficial Partidul Social Democrat al Muncitorilor, formaţiune despre care spune că este continuatoarea partidului omonim înfiinţat în 1893. Acum, Cozma este decis să candideze pentru un mandat de deputat, iar în 2019 să-i ia locul lui Iohannis.

"Indiscutabil că voi candida la alegerile prezidenţiale. Mă voi ţine de cuvânt aşa cum am declarat şi într-o emisiune «ring TV» la care am participat, în care am spus că, dacă voi intra în drepturi legitime şi partidul meu va fi validat de instanţă, voi candida la alegerile prezidenţiale. Şi voi candida nu neapărat pentru că asta îmi doresc eu, ci trebuie să vă spun că aceasta este şi decizia Convenţiei Naţionale a partidului şi decizia membrilor de partid, dar şi dorinţa a foarte, foarte multor cetăţeni. Trebuie să vă spun că am avut marea satisfacţie ca, în Piaţa Universităţii, să aud cu urechile mele când s-a strigat de trei ori «Cozma, preşedinte!». Nu-mi vine să cred. Când mai merg şi acum prin Piaţa Universităţii, oamenii mă întreabă dacă nu candidez. Deci eu cred că este voinţă populară şi acest lucru contează enorm pentru mine", a declarat Miron Cozma, pentru ziarul Ring.

Un alt vis politic al lui Miron Cozma este să dea ţării o lege extrem de necesară. Numai că, pentru asta, ar trebui să ajungă în Parlamentul României. "Am fost la mare, invitat de prieteni. Cei din Constanţa mi-au propus să candidez la Primăria Constanţa, dar eu nu vreau. Visul meu este să ajung nu senator în Parlamentul României, ci deputat, pentru că sunt un om modest. Şi vreau să preiau Comisia de muncă din Camera Deputaţilor, pentru că vreau să promovez la un moment dat o lege a resurselor naturale, care să cuprindă zăcămintele de subteran, suprafaţă, păduri, ape, tot. Acesta este visul meu de politician. Păi, au ajuns austriecii să le ceară românilor să fure lemn din pădure, că-l cumpără şi furat?!... Suntem de râsul lumii. Iar eu vreau să producem un echilibru în resursele naturale printr-o lege. O lege necesară", spune Cozma.

Miron Cozma mai susţine că Vadim Tudor, înainte să moară, i-a propus o alianţă între PRM şi PSDM. "Înainte de a muri Corneliu Vadim Tudor, Dumnezeu să-l ierte, m-a invitat la el din două motive. Să-l ajut cu revista «România Mare» şi cu ziarul «Tricolorul», să nu dispară şi, de asemenea, Vadim îmi propunea ca noi, PSDM, să facem o alianţă cu PRM, să preluăm puterea politică în stat şi, bineînţeles, chiar mai mult, avea, aşa, o intenţie pe care n-a spus-o nimănui: să candidez la Primăria Capitalei. Or, partidul meu îl are candidat la Primăria Capitalei pe preşedintele executiv Ionescu V. Constantin. E o decizie a Convenţiei Naţionale, nici măcar nu este a mea. Şi aşa rămâne. Iar eu nu am acceptat niciun fel de relaţie politică cu PRM. Nu că nu aş respecta Partidul România Mare. Însă sunt câteva lucruri de ideologie politică şi, până la urmă, de relaţie care ne despart. Pe scurt, partidul nostru nu va face niciun fel de aliante", a declarat Cozma, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.