Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emoții pentru Kovesi - Decizie importantă în Parlamentul European

Captura TV
Laura Codruța Kovesi la Poliție

Siegfried Mureşan a anunţat că în şedinţa de joi a grupurilor parlamentare din PE va fi desemnată echipa de negociatori a Parlamentului European care va purta discuţii cu cei din Consiliul UE pentru procurorul-şef al UE, potrivit Mediafax.

„Vă anunţ că astăzi (joi - n.r.), în şedinţa liderilor grupurilor parlamentare din Parlamentul European, Grupul PPE în Parlamentul European va cere accelerarea procedurii de alegere a procurorului-şef european şi va susţine foarte ferm candidatul român, doamna Laura Codruţa Kövesi. Astăzi (joi - n.r.), în şedinţa liderilor grupurilor parlamentare, se va desemna echipa de negociatori din partea Parlamentului European care va trebui să negocieze cu Consiliul Uniunii Europene şi să ajungă la un acord privind desemnarea procurorului-şef european”, a scris Siegfried Mureşan, joi, pe Facebook.

Eurodeputatul PNL mai spune că poziţia PPE şi implicit a liberalilor este ca negocierile să înceapă cât mai repede pentru ca cele două instituţii să ajungă la un consens.

Citește și: SURSE Paul Stănescu aleargă spre șefia PSD

„Poziţia celui mai mare grup din Parlamentul European, Grupul PPE, grupul din care şi noi, Partidul Naţional Liberal, facem parte, va fi aceea ca această echipă de negociatori să se apuce cât mai repede de treabă, să se întâlnească cât mai rapid cu reprezentanţii Consiliului şi să ajungă la un acord”, a completat Mureşan.

Liberalul reaminteşte că mandatul cu care va negocia echipa PE este susţinerea candidatei Laura Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European.

Preşedintele Parlamentului European David Sassoli a transmis, pe 18 iulie, o scrisoare către Consiliul UE în care a reiterat susţinerea faţă de Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.