Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enea Bastianini a obținut primul său pole position în MotoGP, la Marele Premiu al Austriei

motogp.com
motogp

Enea Bastianini, de la Gresini Racing, a obținut sâmbătă primul său pole position la MotoGP în Marele Premiu al Austriei, după ce a realizat un ultim tur de circuit foarte bun pe Red Bull Ring din Spielberg.

Bastianini, de trei ori câștigător la clasa regină, i-a smuls pole position-ul lui Francesco Bagnaia de la Ducati în ultimul tur, terminând cu 0,024 secunde în fața acestuia, conform Mediafax.

Coechipierul lui Bagnaia, Jack Miller, a ocupat locul al treilea, iar Ducati a completat o primă linie de start într-o sesiune finală de calificări strânsă.

„A trecut mult timp pentru mine fără un pole position", a declarat italianul Bastianini, care și-a făcut debutul la clasa regină în Qatar în 2021.

„Astăzi am ajuns pregătiți pentru calificări și la final sunt foarte fericit, de asemenea pentru Gresini și Ducati, suntem în top pentru mâine."

Jorge Martin de la Pramac Ducati a terminat pe locul patru, iar Johann Zarco a fost al șaselea, în timp ce liderul campionatului mondial, Fabio Quartararo, a trebuit să se mulțumească cu locul cinci pe Yamaha.

„Va fi o cursă gata grea pentru că Fabio este foarte rapid aici, dar vreau să ajung mâine și să mă lupt cu acest tip", a adăugat Bastianini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.