Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enel a fost reconfirmat în topul celor mai sustenabile companii, incluse în indicele FTSE4Good

enel
sigla Enel

Grupul Enel a anunţat, joi, că a fost reconfirmat în cadrul Indicelui FTSE4Good, unde sunt listate companii de top, pe baza practicilor de mediu, sociale şi de guvernantă, ca urmare a analizei pentru cel de-al doilea semestru din 2018, publicată recent.

Totodată, subsidiarele Grupului, Endesa, Enel Americas şi Enel Chile au primit de asemenea reconfirmarea prezenţei în cea mai nouă ediţie a indicelui, potrivit companiei.

”Dezvoltat de FTE Russell, lider global în furnizarea de studii de referinţă, analiză şi soluţii bazate pe analiza complexă a datelor, indicele FTSE4Good evaluează performanţa companiilor care demonstrează că au un rol cheie în integrarea practicilor sustenabile în strategia de afaceri”, se arată în comunicat.

Enel şi-a menţinut cel mai mare punctaj în ceea ce priveşte strategia pentru gestionarea deşeurilor, conservarea biodiversităţii, sănătatea şi siguranţa la locul de muncă, standardele de muncă, gestionarea riscului, guvernanţa corporativă şi lupta anti-corupţie.

În plus faţă de acest clasament, grupul Enel este inclus şi în alţi indici de sustenabilitate de top la nivel mondial, printre care Dow Jones Sustenability Index World, Euronext Vigeo Eiris, STOXX Global ESG Leaders sau Thomson Reuters Diversity & Inclusion.

”Angajamentul Enel de a respecta cele mai înalte standarde de sustenabilitate, recunoscut prin includerea companiei în acest indice, atrage din ce în ce mai mult atenţia investitorilor ESG, ale căror participaţii în cadrul companiei sunt în creştere constantă, reprezentând peste 8,6% din capitalul social al Grupului la 31 decembrie 2017, în creştere cu 46% faţă de nivelul din 2014”, se arată în comunicat.

Această creştere reflectă importanţa crescută pe care piaţa financiară o acordă elementelor non-financiare, ca recunoaştere a rolului pe care acestea îl au în crearea de valoare pe termen lung, potrivit companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.