Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enel dă o lovitură uriașă în SUA după ce a plecat din România: Italienii fac o investiție masivă în energia solară!

News.ro
Enel Green Power

Compania de utilităţi Enel SpA va investi peste un miliard de dolari în producţia de panouri solare la o fabrică din Oklahoma (SUA), în încercarea de a profita de pe urma eforturilor autorităţilor americane de a construi un sector de producţie de energie curată, pentru concura cu statul chinez, transmite Reuters.

Va fi una din cele mai mari facilităţi de producţie de echipamente solare din Statele Unite, unde cele mai multe proiecte sunt construite cu panouri din import. De asemenea, va fi una din primele unităţi din SUA unde vor fi produse celule solare pe bază de siliciu.

Investiţia este una din cele mai mari în producţia de panouri solare de la adoptarea în 2022 a programului american de investiţii (Inflation Reduction Act, IRA).

La fabrica Enel din Inola, lângă Tulsa, vor fi 1.000 de angajaţi până în 2025.

"Expansiunea Enel este un câştig imens pentru Oklahoma. Sunt încântat de investiţia lor record în economia şi în forţa de muncă a statului nostru, care va continua să aibă impact asupra generaţiilor din Oklahoman", a afirmat guvernatorul statului, Kevin Stitt.

La această facilitate vor fi fabricate anual produse solare de 3 GW, primele panouri solare urmând să iasă de pe poarta fabricii la finalul lui 2024. Producţia ar putea ajunge la 6 GW, după crearea a încă 900 de locuri de muncă, a informat compania.

Divizia de producţie a Enel din SUA, 3Sun USA LLC, a selectat terenul din Oklahoma deoarece are la dispoziţie utilităţi şi dispune în regiune de o forţă de muncă care poate sprijini imediat uzina sa. Viteza este esenţială pentru producătorii care vor să profite de subvenţiile IRA, care ar urma să fie eliminate treptat la finalul deceniului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.