Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enel derulează primul proiect hibrid de anvergură, prin care va susţine compania Kellogg cu energie regenerabilă

enel

Grupul Enel va vinde companiei Kellogg o parte din energia electrică generată anual prin proiectul eolian şi de stocare Azure Sky, ca urmare a semnării unui contract de achiziţie virtuală de energie electrică (VPPA), a anunţat compania într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

Proiectul este estimat că va fi operaţional în prima jumătate a anului 2022 şi va avea o capacitate instalată de 350 MW, alături de o baterie de stocare de 137 MW, devenind a treia astfel de iniţiativă hibridă de energie regenerabilă plus stocare în SUA şi primul proiect eolian plus stocare de anvergură al companiei, la nivel global, potrivit agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei: ‘Consider că mi-am făcut datoria față de bucureșteni’

Potrivit sursei citate, energia electrică generată anual prin proiectul eolian Azure Sky reprezintă 50% din volumul de energie electrică utilizat de fabricile Kellogg din America de Nord. Situat în comitatul Throckmorton, Texas, parcul eolian de 350 MW şi bateria cu o capacitate de stocare de 137 MW integrează o centrală de energie regenerabilă şi baterii cu capacitate mare de stocare.

Energia electrică achiziţionată de Kellogg reprezintă echivalentul energiei necesare pentru a alimenta anual 43.000 de gospodării din America de Nord şi este estimat să ajute la evitarea a 250.000 de tone metrice de CO2 anual, echivalent cu cantitatea de carbon reţinută de 330.000 de hectare de păduri din SUA în fiecare an, însemnând o suprafaţă mai mare decât Rocky Mountain National Park, notează compania energetică.

"Cele 79 de turbine eoliene din cadrul proiectului Azure Sky urmează să genereze peste 1.300 GWh în fiecare an, care vor fi livrate în reţea şi vor încărca bateria amplasată în aceeaşi instalaţie. Energia electrică anuală estimată că va fi generată de Azure Sky reprezintă echivalentul evitării a peste 842.000 de tone de emisii de CO2 eliberate în atmosferă în fiecare an. Bateria va putea stoca energia generată de turbinele eoliene, oferind în acelaşi timp servicii pentru a spori flexibilitatea reţelei. Cu aproximativ 137 MW, Azure Sky va integra unul dintre cele mai mari sisteme de stocare a energiei în baterii din lume", conform datelor tehnice ale proiectului.

Enel Green Power America de Nord este un jucător de top din America de Nord, care deţine şi operează centrale de energie regenerabilă, cu prezenţă în 15 state americane şi o provincie canadiană. Compania operează 60 de centrale cu o capacitate administrată de peste 6,7 GW în energie hidro, eoliană, geotermală şi solară.

Enel, companie energetică multinaţională şi un lider integrat pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile, activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 88 GW.

În România, compania este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, din anul 2005. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării (Muntenia Sud - inclusiv Bucureşti, Banat şi Dobrogea) şi acoperă o treime din piaţa locală de distribuţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.