Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enel Green Power Chile a instalat primul convertor de energie pe scară largă, care transformă energia valurilor în energie electrică

enel

Enel Green Power Chile, subsidiara de energie regenerabilă a Enel Chile, a anunţat că a instalat PB3 PowerBuoy, primul convertor de energie pe scară largă, în largul coastei Las Cruces, în regiunea Valparaíso, generatorul de energie marină fiind primul de acest tip instalat în America Latină şi al cincilea din lume.

”Enel Green Power Chile, subsidiara de energie regenerabilă a Enel Chile, a instalat PB3 PowerBuoy, primul convertor de energie pe scară largă, în largul coastei Las Cruces, în regiunea Valparaíso. Generatorul de energie marină instalat de Enel Green Power este primul de acest tip instalat în America Latină şi al cincilea din lume”, anunţă compania, potrivit news.ro.

Sistemul inovator este capabil să transforme energia valurilor în energie electrică care este stocată într-un sistem de baterii de 50 kWh situat în interiorul PB3 PowerBuoy, care alimentează diferiţii senzori oceanografici care monitorizează mediul marin. Nu este împământat electric.

PB3 PowerBuoy este furnizat de Ocean Power Technologies, o companie americană de energie regenerabilă. Sistemul, instalat la 1,2 kilometri de Staţiunea de Cercetare Marină de Coastă, are o lungime de 14 metri şi cântăreşte 10 tone, proiectat să funcţioneze în ocean la adâncimi ce pornesc de la 20 de metri. În acest caz, este ancorat, plutind la o adâncime de 35 de metri.

”Ne dorim să explorăm toate alternativele pentru a accelera tranziţia energetică şi pentru a obţine neutralitatea carbonului cât mai curând posibil. Acesta este motivul pentru care am fost primii care au promovat dezvoltarea energiei eoliene şi solare în Chile, în acelaşi mod în care anul trecut ne-am anunţat participarea la primul proiect pilot de producere a hidrogenului verde în Chile. Astăzi dorim să promovăm generarea de energie electrică din surse regenerabile precum mişcările oceanului şi ale mării", a declarat Paolo Pallotti, directorul general al Enel Chile.

Informaţiile obţinute cu ajutorul acestui dispozitiv vor fi folosite pentru a înţelege comportamentul valurilor, pentru a optimiza resurse şi pentru a susţine exploatarea acestui tip de energie regenerabilă la nivelul ţării, precum şi global.

”Acest tip de producţie de energie are mai multe avantaje: este disponibil 24 de ore, 365 de zile pe an, este silenţios şi nu este situat în zone populate. Această ţară are condiţii excelente în ceea ce priveşte resursele marine pentru a produce energie din valuri. Instalarea acestui dispozitiv reprezintă un mare progres pe calea către dezvoltarea energiilor regenerabile în Chile", a explicat James Lee Stancampiano, preşedintele consiliului de administraţie al MERIC.

Acest sistem inovator reprezintă o primă etapă pentru potenţialul de dezvoltare a energiei marine în Chile, ca parte a unui proiect de inovare numit Open Sea Lab realizat de MERIC, primul centru de excelenţă pentru energia marină din America Latină, instituţie co-fondată de Enel Green Power Chile şi Naval Energies, o companie europeană specializată în tehnologii energetice marine.

”Chile se numără printre primele ţări din lume din punct de vedere al potenţialului energetic marin, dar acest potenţial trebuie studiat şi măsurat mai bine. Proiectul Open Sea Lab, pe care Centrul MERIC şi partenerii săi îl vor promova în următorii trei ani, va constitui o realizare ştiinţifică tehnologică pentru ţara noastră, prin deschiderea unor mari oportunităţi de a conduce cercetarea şi dezvoltarea energiei marine durabile, la nivel naţional şi internaţional", a declarat Gloria Maldonado, director executiv Energía Marina SpA & MERIC.

Validarea rezultatelor provenite din exploatarea experimentală, în condiţii reale şi dificile pe coasta chiliană, va face posibilă şi înţelegerea mai multor informaţii despre dezvoltarea potenţială şi viitoare a energiei oceanice din punct de vedere tehnic, social şi de mediu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.