Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enel şi Fincantieri studiază utilizarea hidrogenului verde în transportul maritim

https://www.profit.ro/
hidrogen verde

Enel SpA, cea mai mare companie de utilităţi din Europa, a acceptat să lucreze cu producătorul italian de nave Fincantieri pentru a găsi metode de a utiliza hidrogenul verde în porturi şi în transportul maritim pe distanţe lungi, transmite Reuters, informează Agerpres.

"Cele două companii intenţionează să-şi folosească expertiza şi cunoştinţele specializate în sectoarele lor pentru a identifica posibile soluţii sustenabile şi inovative", au anunţat, într-un comunicat, Enel şi Fincantieri.

Fincantieri şi Enel Green Power Italia vor studia furnizarea de hidrogen verde navelor, submarinelor şi utilizatorilor industriali în zonele portuare şi vor analiza sistemele de stocare.

Centrala Enel din oraşul La Spezia, în regiunea italiană Liguria, va fi folosită ca unitate iniţială de testare, au informat companiile.

Hidrogenul are un rol important în reducerea emisiilor în sistemele de transport de mare capacitate, care sunt dificil de electrificat, cum ar fi transportul maritim.

Enel SpA şi Fincantieri au o prezenţă importantă pe piaţa din România.

Cu sediul în Trieste, Italia, Fincantieri este unul dintre cele mai mari grupuri de construcţii navale din lume şi, de-a lungul celor 200 de ani de istorie maritimă, a construit peste 7.000 de nave.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.