Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Engie achiziţionează un parc eolian de 80 MWp în judeţul Constanţa

www.profit.ro
Engie-GDF SUEZ

Engie achiziţionează un parc eolian de 80 MWp în judeţul Constanţa

Engie achiziţionează un parc eolian, o capacitate instalată totală de 80 MWp, deţinut majoritar de Grupul EnerCap în localitatea Chirnogeni, din judeţul Constanţa, zonă cunoscută pentru condiţiile favorabile de vânt.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, producţia netă anuală estimată este de aproximativ 180 GWh, echivalentul consumului anual de energie electrică a 90.000 de gospodării.

Engie România deţine şi operează deja alte două parcuri eoliene în judeţele Brăila şi Galaţi, care au o capacitate instalată totală de 98 MW. Cu această achiziţie, compania aproape îşi va dubla capacitatea existentă de producţie de energie verde şi va contribui, alături de activele de energie solare, la accelerarea tranziţiei energetice în România.

"Această investiţie consolidează prezenţa companiei în sectorul energiei verzi şi are o contribuţie esenţială la atingerea obiectivelor asumate de a avea o capacitate de producţie de energie regenerabilă instalată de 1.000 MW până în 2030. Cu fiecare iniţiativă de acest fel, susţinem angajamentul nostru faţă de un viitor energetic sustenabil şi eficient", a declarat Cristian Buzan, director general adjunct Engie România.

Conform sursei citate, finalizarea tranzacţiei este prevăzută să aibă loc în primul trimestru din 2024, sub condiţia obţinerii anumitor aprobări, inclusiv din partea autorităţilor din domeniul concurenţei.

Grupul de companii Engie România activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, producţie din surse regenerabile şi furnizare de energie electrică, precum şi soluţii verzi şi servicii tehnice pentru instalaţii de gaze naturale şi centrale termice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.