Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Entitatea de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul financiar non-bancar: Cereri dublate

ASF
SAL-FIN

Entitatea de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul financiar non-bancar (SAL-Fin) a înregistrat, de la începutul anului şi până în prezent, circa 1.000 de cereri de soluţionare, aproape dublu faţă de perioada similară a anului trecut.

Potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), din punctul de vedere al numărului de litigii rezolvate, din anul 2016 până la jumătatea anului 2020 s-au soluţionat circa 885 de litigii.

Litigiile au vizat în proporţie de 99% aspecte cu privire la despăgubirile primite în baza unor poliţe de asigurare şi 84% în cazul asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA).

Numărul de cereri primite spre soluţionare a crescut de la 32 în anul 2016 la circa 1.200 de cereri prognozate pentru finalul anului 2020, însemnând o creştere constantă a gradului de încredere a consumatorilor în soluţiile oferite de conciliatorii SAL-Fin.

Media de soluţionare a unui litigu este de 27 de zile prin propunerea unei soluţii şi 55 de zile prin impunere unei soluţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.