Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E.ON a instalat o centrală electrică fotovoltaică la Bacău

basilica.ro
panouri solare inginer constructii energie verde surse regenerabile

E.ON Energie România a instalat o centrală electrică fotovoltaică pentru Agricola Internațional Bacău, centrală cu o putere instalată de 351,75 KWp și care cuprinde 1.050 de panouri fotovoltaice montate pe sol la Ferma 4 Lilieci din județul Bacău, valoarea investiției fiind de 320.000 de euro, informează Mediafax.

Cantitatea de energie electrică produsă anual de centrală, de 470.362 MWh, este destinată autoconsumului, firma băcăuană asigurându-și în acest fel o independență energetică de circa 25% din necesarul anual al fermei. Prin punerea în funcțiune a acestui proiect fotovoltaic, Agricola Internațional va contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu 134 tone/an.

Începând din anul 2018, E.ON a construit și predat la cheie 55 de centrale fotovoltaice cu puteri între 60 - 1.600 kWp totalizând 13 MW putere instalată pentru 41 de companii din variate sectoare ale economiei. Au fost montate circa 40.000 de panouri fotovoltaice care generează în total 17 GWh de energie solară și contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu 3.900 tone pe an.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi.

Grupul Agricola are în componență, pe lângă Agricola, compania Salbac cu Fabrica de Crud-Uscate si Fabrica de preparate fiert-afumate, compania Europrod care activează pe piața de ready-meal și compania Avicola Lumina – producător de ouă consum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.