Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E.ON Energie România, în cadrul programului 'Sărbătoreşte Ziua Pământului în fiecare zi', a împădurit patru hectare de teren

www.radioresita.ro
e.on

E.ON Energie România a finalizat împădurirea unei suprafeţe de patru hectare de teren degradat, de lângă Sighişoara, în cadrul campaniei "Sărbătoreşte Ziua Pământului în fiecare zi", derulată din 22 aprilie până pe 21 mai, potrivit unui comunicat al companiei, remis, luni, AGERPRES.

În această perioadă, fiecare client care şi-a activat un cont E.ON Myline a contribuit la plantarea unui copac. Astfel, peste 15.000 de puieţi de gorun şi paltin de munte au fost plantaţi cu susţinerea partenerilor de la Direcţia Silvică Mureş şi Ocolul Silvic Sighişoara, în apropiere de traseul Via Transilvanica.

Campania "Sărbătoreşte Ziua Pământului în fiecare zi" şi-a propus să încurajeze oamenii să facă în fiecare zi gesturi simple de economisire a energiei şi a resurselor, contribuind astfel la un viitor mai verde. Totodată, clienţii au fost provocaţi să îşi activeze conturile E.ON Myline, iar pentru fiecare cont activat în această perioadă, compania şi-a asumat să planteze un copac.

"Am fost impresionaţi de felul în care oamenii au primit provocarea noastră şi le mulţumim tuturor. Datorită acestui demers, în câţiva ani vom putea avea o nouă pădure de care se vor bucura locuitorii zonei, dar şi turiştii care ajung pe traseul Via Transilvanica", spune Claudia Griech, Director General al E.ON Energie România.

Suprafaţa care a fost împădurită pentru prima dată face parte dintr-un proiect al Direcţiei Silvice Mureş de înfiinţare a unei păduri pe o suprafaţă de 50 de hectare.

Viitoarea plantaţie, care respectă biodiversitatea zonei, va contribui la contracararea efectelor schimbărilor climatice. În timp, această plantaţie va fi ca o perdea de protecţie pentru terenurile din preajmă, protejându-le de alunecări de teren sau inundaţii mari cu aluviuni.

În urmă cu un an, E.ON a reîmpădurit peste 3,5 hectare de teren în zonele Stejăreni, de lângă Sighişoara, judeţul Mureş şi Pătrăuţi, judeţul Suceava. Atunci au fost plantaţi 18.000 de puieţi de gorun, frasin, paltin şi fag, un număr echivalent cu cel al conturilor noi făcute de clienţi pe E.ON Myline care şi-au activat şi factura electronică în perioada septembrie-octombrie 2020.

Începând din 2021 până în prezent, în acţiunile de împădurire în care s-a implicat E.ON au fost plantaţi 42.000 de puieţi pe o suprafaţă de 10,5 hectare.

Aceste proiecte ale E.ON fac parte din strategia de dezvoltare sustenabilă a companiei, care îşi propune să fie un model de bune practici în ceea ce priveşte protejarea naturii şi asigurarea unui viitor mai verde.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a circa 16 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor.

Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.