Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E.ON va amenaja 13.000 km de coridoare verzi de-a lungul liniilor aeriene de înaltă tensiune

energie.gov.ro
e.on

Companiile de distribuţie din grupul E.ON au anunţat că, până în 2030, vor amenaja 13.000 de km de coridoare verzi de-a lungul liniilor aeriene de înaltă tensiune, de la Marea Neagră până în Suedia, dintre care 370 km în România.

Potrivit unui comunicat al companiei, transmis vineri AGERPRES, pentru acest an, E.ON are în vedere inventarierea biotopului de pe aproximativ 200 de hectare şi implementarea conceptului Ecological Corridor Management pe o suprafaţă de 60 de hectare în cele şase judeţe din Moldova în care Delgaz Grid activează pe zona de electricitate (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui).

"Modelul tradiţional de asigurare a funcţionării în siguranţă a liniilor electrice în zonele împădurite este de asigurare a unor culoare de trecere prin eliminarea totală a vegetaţiei de sub acestea şi din zona limitrofă. Gestionarea ecologică a traseelor liniilor electrice presupune că numai vegetaţia care reprezintă o ameninţare directă pentru liniile electrice să fie eliminată. Copacii, tufişurile şi arbuştii cu creştere lentă sunt păstraţi cât mai mult posibil. Crengile tăiate sunt lăsate pe pământ, creând oportunităţi importante pentru cuibăritul păsărilor. Acest lucru creşte biodiversitatea florei şi faunei sub linii. Compania colaborează în cadrul proiectului cu administratorii fondului forestier, universităţi, ONG-uri din România, dar şi cu Institutul European pentru Managementul Coridoarelor Ecologice din Germania. Ecosistemele sănătoase şi stabile sunt un element important pentru reducerea încălzirii globale, deoarece stochează CO2", se arată în comunicat.

Grupul E.ON precizează că va crea, de la Marea Neagră până în Suedia, biotopuri importante sub cei 13.000 de kilometri de linii de înaltă tensiune din zonele forestiere, echivalentul unei suprafeţe a 100.000 de terenuri de fotbal, informează Agerpres.

E.ON este partener al Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu, care a declarat perioada 2020-2030 "Deceniul pentru refacerea ecosistemului".

Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 25.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.000 km în şase judeţe din Moldova (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui).

De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit 2,1 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de trei miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.