Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Epidemia de coronavirus are, culmea, și o parte bună: Poluarea A SCĂZUT în toate țările afectate

PRI.org
poluare china

În vreme ce coronavirusul nu încetează să se răspândească în lume, multe țări au luat decizia izolării populației lor. China a fost una din primele țări care a aplicat această măsură. Repede, s-au constatat efecte pozitive asupra mediului, potrivit France 24, anunță www.romania-actualitati.ro.

O apă transparentă în celebrele canale din Veneția? De când Italia este în carantină din cauza coronavirusului, miile de turiști, care în vremuri normale invadau canalele, au dispărut. Bărcile cu motor nu mai circulă, ceea ce a dus la o mare reducere a poluării, după cum atestă revenirea peștilor în canale. În portul Cagliari, în Sardinia, a fost zărit chiar un delfin aproape de mal.

Citește și: Radu Tudor recționează după declarațiile președintelui: Bunicii noştri au stat în tranșee ani de zile

Aceste ape curate nu sunt decât un exemplu al consecințelor coronavirusului asupra mediului. În multe orașe din lumea întreagă străzile sunt goale de mașini și trecători, uzinele s-au închis, multe zboruri au fost anulate… Rezultat: o scădere semnificativă a emisiilor de dioxid de azot.

Imagini din satelit ale Chinei arată scăderea acestor emisii după punerea în carantină a provinciei Hubei. În Europa, oamenii de știință au constatat același efect în nordul Italiei.

“Scăderea emisiilor de dioxid de carbon deasupra câmpiei răului Po în nordul Italiei este deosebit de evidentă. Suntem siguri că această reducere […] coincide cu izolarea”, a comentat Claus Zehner, de la Agenția Spațială Europeană.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi restricții: Ce a fost până acum o recomandare devine o obligație

În Statele Unite, cercetătorii de la universitatea Columbia raportează o reducere cu 5-10% a emisiilor de CO2 la New York, în săptămâna care începe cu 16 martie. Traficul auto a scăzut cu 35% față de anul trecut.

Dar repercusiunile neașteptate ale pandemiei asupra mediului ar putea fi de scurtă durata. China a început să-și redeschidă uzinele, în special în provincia Hubei. A 50-a zi consecutiv, China nu a înregistrat niciun nou caz de contaminare cu coronavirus de origine locală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.