Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Epidemia de coronavirus face ravagii: 'Ne confruntăm cu cea mai mare amenințare la adresa României din ultimii 85 de ani'

dan voiculescu

Românii nu își mai pot păstra vechiul stil de viață în contextul pandemiei, acum fiecare dintre noi fiind responsabili pentru a lupta cu noul coronavirus, pentru a evita o catastrofă, scrie profesorul Dan Voiculescu pe blogul personal.

„Astăzi, când virusul se răspândește incontrolabil, diferența dintre sănătate și boală, chiar dintre viață și moarte, o poate face fiecare dintre noi. De la purtarea măștii până la evitarea oricărei interacțiuni directe care nu este absolut necesară, avem multiple posibilități de a ne proteja pe noi și pe ceilalți. Nu trebuie să așteptăm să fim salvați de către alții. Ne putem salva singuri dacă înțelegem, cu adevărat, miza momentului”, spune Dan Voiculescu.

Acesta apreciază că astăzi România se confruntă cu cea mai mare amenințare din ultimii 85 de ani, însă această constatare nu ar trebui să ne sperie, ci să ne mobilizeze.

„Analizând lucid întregul lanț de vulnerabilități actuale, de la blocajul instituțional, la tensiunea socială generală și amenințarea directă a vieții a sute de mii de români aflați în categoriile vulnerabile, putem aprecia că ne confruntăm cu cea mai mare amenințare la adresa națiunii noastre din ultimii 85 de ani – după instalarea prin teroare a regimului comunist. Este o constatare care nu trebuie să ne alarmeze, ci să ne mobilizeze.

Dacă suntem responsabili, înțelegem că, până când nu trece pericolul unui colaps sanitar, nu mai avem alți adversari în afara noului Coronavirus. Doar o reacție solidară, la nivel național, ne poate ajuta să depășim cu bine acest moment”, crede Dan Voiculescu.

Românii s-au mobilizat în momente-cheie ale istoriei și o pot face și acum, mai spune Dan Voiculescu.

„În istoria noastră avem exemple care ne pot mobiliza. Marile realizări ale acestei națiuni au fost împlinite după momente de grea cumpănă. Amintesc doar că în 1917, cu doar un an înainte de Marea Unire, România era aproape integral sub ocupație străină. Însă mobilizarea responsabilă a tuturor românilor a făcut atunci diferența. O poate face și acum.

Am deplină încredere în capacitatea noastră de a depăși criza actuală. Sunt încrezător în capacitatea românilor de a se uni la greu. Am credință în România.

În următoarele luni, avem de dus un război dur împotriva unui virus care amenință viața noastră, a copiilor, a părinților și a bunicilor noștri. Deși va fi extrem de greu, cu inteligență și solidaritate națională, îl putem câștiga”, conchide fondatorul trustului Intact.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre intrarea României în lockdown după alegeri: 'Măsurile sunt destul de ferme' - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.