Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Epidemia de Ebola din Republica Democrată Congo a depășit 1.000 de cazuri

ebola

Epidemia de Ebola din Republica Democrată Congo a depășit 1.000 de cazuri, printre care se numără și 629 de decese, a anunțat Ministerul Sănătății din această țară, citat de Euronews potrivit mediafax

Aceasta este a doua cea mai gravă astfel de epidemie la nivel mondial. Febra hemoragică Ebola duce la moartea a mai mult de jumătate dintre pacienții infectați.

Cu toate că autoritățile sunt mai bine pregătite decât au fost în cazul epidemiilor anterioare, neîncrederea populației și nivelul din ce în ce mai scăzut al securității în zona estică a țării, unde sunt înregistrate cele mai multe cazuri de Ebola, au îngreunat răspunsul autorităților și au complicat lupta împotriva acestei boli.

Cinci centre pentru tratamentul Ebola au fost atacate din februarie și până în prezent, unele fiind atacuri armate. Aceste violențe au determinat organizația caritabilă Medici Fără Frontiere să își suspende activitatea în zonă. Ca urmare, această epidemie este a doua cea mai mortală din istorie, fiind depășită doar de cea din perioada 2013-2016 din Africa de Vest, soldată cu 11.000 de decese.

"Totalul cazurilor este în acest moment de 1.009", a informat Ministerul Sănătății într-un comunicat. Instituția a adăugat că acțiunile de combatere a acestei epidemii "sunt limitate din punct de vedere geografic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.