Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Epidemia de febră galbenă din Angola s-a încheiat

Autorităţile din Angola au anunţat vineri sfârşitul epidemiei de febră galbenă, care a făcut peste 400 de morţi în această ţară din sudul Africii, relatează AFP.

De la 23 iunie Angola nu a mai înregistrat niciun caz de epidemie de febră galbenă. Epidemia s-a încheiat, a menţionat ministrul sănătăţii Luis Sambo în timpul unei conferinţe de presă la Luanda, notează agerpres.ro.

A fost vorba despre cea mai gravă epidemie de febră galbenă din lume în decursul unei generaţii, a afirmat un înalt responsabil al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în Angola, Caetano Junior.

Epidemia s-a declanşat în Angola în decembrie 2015. S-a propagat apoi în ţara vecină Republica Democratică Congo (RDC) şi alte cazuri importante au fost de asemenea semnalate în Kenya şi în China.

În septembrie anul acesta, OMS a anunţat că epidemie de febră galbenă este sub control. Potrivit lui Luis Sambo, peste 11 milioane de angolezi, dintr-o populaţie totală de 25 de milioane, au fost vaccinaţi împotriva epidemiei de febră galbenă.

Ultima epidemie de amploare a avut loc în Angola în 1986.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.