Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopia de Bălți a donat sistemului sanitar din oraș 30.000 lei moldoveneşti

www.wikipedia.org
biserica ortodoxa

Episcopia de Bălţi a ajutat sistemul sanitar din oraş cu suma de 30.000 lei moldoveneşti. Spitalul clinic a primit o donaţie de 25.000 lei, iar Centrul de Sănătate Publică 5.000 lei, anunţă eparhia printr-un comunicat de presă.

Ajutorul financiar a fost oferit luni, 6 aprilie, de Preasfinţitul Părinte Antonie care a efectuat o vizită la cele două instituţii sanitare, potrivit Basilica.ro.

Citește și: Cum a ajuns Spitalul Universitar focar de COVID-19? O persoană care trebuia să se izoleze, pusă să verifice curăţenia în spital: 'Mie mi se pare puţin penal'

Suma reprezintă donaţia clericilor din Episcopie, care au răspuns afirmativ apelului lansat de Preasfinţitul Părinte Antonie.

Este contribuţia preoţilor, protopopilor şi a consilierilor Episcopiei de Bălţi pentru Spitalul Clinic din Bălţi.

„În acest fel am dorit să fim aproape de dumneavoastră, medicii, cei care vă aflaţi în prima linie, adevăraţi eroi ai zilelor noastre, care sunteţi chemaţi să luptaţi cu temutul virus, care se răspândeşte tot mai mult”, a spus ierarhul.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 36: 'Să vină Sebi Ghiţă!'

Părintele Episcop a asigurat cadrele medicale de rugăciunile Bisericii şi le-a mulţumit pentru efortul depus în stoparea pandemiei.

Cei 5.000 lei au fost oferiţi pentru Laboratorul Bacteriologic din cadrul centrului, care va începe testarea pentru Covid – 19.

Citește și: Au zis că dau lovitura: cumpăraseră măști chirurgicale, dar i-au prins polițiștii

Veaceslav Chişlari, medicul şef al Centrul de Sănătate Publică din Bălţi, a mulţumit clericilor Episcopiei de Bălţi pentru donaţie, dorindu-le sănătate fizică şi duhovnicească tuturor „celor care au jertfit din puţinul lor”.

Episcopul Antonie a promis că eparhia va achita cazarea şi masa pentru medicul virusolog venit de la Chişinău pentru a ajuta medicii bacteriologii din Bălţi în însuşirea metodei de diagnosticare a virusului Covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.