Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopia Huşilor a trimis un nou transport umanitar către Ucraina

episcopiahușilor.ro
episcopul ignatie al hușilor

Episcopia Huşilor, prin Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" Huşi, a trimis un transport umanitar pentru cetăţenii afectaţi de războiul din Ucraina, al treilea organizat până acum, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Episcopiei Huşilor, preşedintele Asociaţiei "Filantropia Ortodoxă" Huşi, consilierul eparhial Vladimir Beregoi, a mers la sfârşitul săptămânii trecute în Bolgrad, la Centrul de colectare organizat de autorităţile ucrainene, cu ajutoare umanitare, constând în medicamente, alimente, produse de igienă şi haine, din acest centru ajutoarele fiind distribuite în zonele cele mai afectate de conflict.

"Pe lângă acest transport umanitar organizat de Episcopia Huşilor, cu sprijinul Asociaţiei "Filantropia Ortodoxă" Huşi şi al Misericordia di Prato, din Italia, zilnic, angajaţi şi voluntari ai asociaţiei continuă să meargă în tabăra de refugiaţi din Huşi pentru a acorda ajutorul necesar celor cazaţi sau aflaţi în tranzit", precizează sursa citată.

În perioada 27 februarie - 18 martie, Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" a amenajat un punct de permanenţă în Vama Albiţa. Angajaţii şi voluntarii asociaţiei, alături de preoţi din cadrul eparhiei, i-au întâmpinat pe toţi cei care au trecut frontiera, fugind din calea războiului. Episcopia Huşilor are, de asemenea, amenajat un cort în incinta taberei de refugiaţi din Huşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.