Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopia Hușilor oferă prin concurs 15 burse pentru elevi și studenți

Episcopia Hușilor
burse, Episcopia Hușilor

Centrul Eparhial din Huși a anunțat miercuri rezultatele concursului pentru programul de burse „Episcopul Ioachim Mareș”. 10 elevi și 5 studenți care au domiciliul în județul Vaslui vor primi 300, respectiv 500 de lei lunar pe parcursul întregului an de studiu, informează Basilica.ro

Au fost înscrise 49 de persoane la concursul anunțat în 23 octombrie. Programul de burse a fost inițiat de Episcopul Ignatie în amintirea Episcopului Ioachim Mareș, cel prin care Eparhia Hușilor a fost reactivată în anul 1996.

Citește și: Prințul Carl Philip al Suediei și prințesa Sofia, depistați pozitiv cu virsul SARS-CoV-2

La nivel eparhial se derulează mai multe programe de burse sociale sau de studiu: „Brațele Părintești” (100 de beneficiari, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei), „Axios” (20 de beneficiari, în parteneriat cu Asociațiile NEPSIS și AXIOS ale Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale) și „Sfântul Ioan Evanghelistul” (în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Română din Cambridge, Marea Britanie).

Biserica este un susținător constant al educației. Numeroase astfel de burse sunt acordate tinerilor cu rezultate bune la învățătură fie de centrele eparhiale, fie de parohii din țară și din diaspora.

În contextul pandemic, la nivelul Patriarhiei Române au fost donate peste 5000 de tablete electronice pentru studiul online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.