Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopia Romano Catolică din Iași a anunțat că a donat opt tuneluri de dezinfecție către patru spitale din capitala Moldovei

MbS News
medic coronavirus dezinfectie

Episcopia Romano Catolică din Iași a anunțat, marți, că a donat opt tuneluri de dezinfecție către patru spitale din capitala Moldovei. O parte dintre echipamente au fost deja montate. Opt ventilatoare mecanice au fost comandate pentru Spitalului Județean Suceava, anunță MEDIAFAX.

Reprezentanţii Episcopiei Romano Catolice Iaşi au anunțat că au cumpărat opt tuneluri de decontaminare pentru patru spitale din oraș.

Citește și: De pe patul de spital, direct în politică! Un român vindecat de COVID-19 se implică în campania electorală

„Episcopia Romano Catolică din Iași s-a alăturat atâtor inițiative care sunt din partea ONG-urilor, a instituțiilor, dar și a multor persoane fizice și, pe lângă această misiune spirituală pe care o avem și este primordială, încercăm să ajutăm și material. Astăzi (marți - n.r.) au ajuns toate cele opt aparate de decontaminare, așa supranumitele tuneluri de dezinfecție sau decontaminare în patru spitale din Iași. Acestea sunt foarte importante pentru personalul medical, dar nu numai, cât și pentru pacienții sau persoanele care ajung în aceste spitale”, a declarat, marți, presei Adrian Blăjută, purtător de cuvânt al Episcopiei Romano Catolice Iași.

Două dintre tuneluri au fost deja montate la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

„Se iese prin aceste tuneluri și asta oferă comoditate, o dublă eficiență pentru că este dezinfecție prin biocid și prin ultraviolete. Nu mai necesită o altă persoană care să pulverizeze. Nu ne rezumăm la cele două tuneluri care sunt amplasate la un singur pavilion, fiind spital pavilionar, avem promisiunea din partea sponsorilor și dacă este cazul, vom cumpăra și noi la nivelul spitalului, astfel de tuneluri care sunt de un real beneficiu”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Citește și: Curs BNR, 7 aprilie 2020. Creștere de ultim moment a euro! A trecut pragul de 4,83 de lei

Celelalte echipamente vor fi puse la Institutul Regional de Oncologie, la Spitalul de Neurochirurgie și la Institutul de Boli Cardiovasculare.

Un astfel de aparat costă 8 000 de lei.

Episcopia Romano Catolică a anunțat că a comandat și opt ventilatoare mecanice, ce urmează să fie livrate către Spitalul Județean Suceava.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.