Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Andrei a slujit de Florii la Mănăstirea Făgeţel

Inquam Photos / Octav Ganea
preot Florii

În Duminica Floriilor, Episcopul Covasnei și Harghitei a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Făgețel. Paraclisul de la demisolul aşezământului monahal şi-a serbat hramul.

Episcopul Andrei a vorbit despre importanţa sărbătorii şi a explicat însemnătatea stâlpărilor, potrivit basilica.ro.

„Salciile purtate în mâini, sfințite în biserică sunt semnele biruinței asupra patimilor și semnele virtuților dobândite în vremea postului prin rugăciune, prin pocăință, prin spovedanie, prin împăcare cu semenii noștri, prin milostenie și primirea Sfintei Cuminecături”.

Preasfinţia Sa a precizat că Intrarea în Ierusalim a Domnului Iisus are două înțelesuri, o biruință asupra morții lui Lazăr, dar și o anticipare a biruinței asupra propriei Sale morți.

„Mântuitorul Iisus Hristos nu numai că înviază pe Lazăr, dar peste puțin timp își înviază propria Sa umanitate arătându-ne că este Dumnezeu-Omul. Moartea spre care merge El, deși este o crimă organizată de autoritățile politice și cele religioase este așa cum ne prezintă Sfântul Evanghelist Ioan o jertfă de bună voie. În acest sens Biserica vede intrarea în Ierusalim a Domnului, mergerea Sa spre pătimiri și moarte de bună voie”.

„Al doilea înțeles, intrarea în Ierusalimul pământesc este prefigurarea intrării Sale în Ierusalimul ceresc ca om. De aceea în noaptea de Paști noi cântăm: „Luminează-te, luminează-te, noule Ierusalime!”, adică Ierusalimul ceresc în care Domnul Hristos intră prin Înviere ca să ne pregătească nouă loc pentru Învierea cea de obște”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.