Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Antonie explică ce trebuie să facă omul pentru a fi protejat de îngerul păzitor: 'Faptele rele îl îndepărtează pe om de Dumnezeu'

Basilica.ro
Episcopul Antonie

Preasfinţitul Părinte Antonie de Bălţi a vorbit duminică la hramul bisericii din satul Lipnic despre condiţiile pe care trebuie să le respecte omul pentru a fi protejat de îngerul păzitor, conform basilica.ro.

„Dumnezeu din dragoste pentru om i-a rânduit un înger care să aibă grijă de el. Sarcina îngerului este să-l păzească pe om de tot răul”.

„Condiţia este ca omul să respecte poruncile lui Dumnezeu, să facă voia Lui, să facă faptele cele bune, lucruri care îl menţin pe om în Lumina lui Dumnezeu”.

„Doar făcând faptele luminii, omul se află sub protecţia îngerului păzitor. Faptele rele îndepărtează îngerul păzitor de om şi îl îndepărtează pe om şi de Dumnezeu”, a spus Preasfinţia Sa în ziua de cinstire a Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, potrivit calendarului iulian neîndreptat.

Ierarhul i-a îndemnat pe credincioşi să se roage sfinţilor îngeri pentru a-i avea ca protectori şi ajutători „la vreme de încercare”.

Biserica din Lipnic a fost construită în anul 1863. Este important de menţionat că în timpul regimului sovietic, sfântul locaş nu a fost închis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.