Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Caransebeșului a sfințit școala de la Naidăș: Biserica și Școală, un triunghi al administrației, al spiritualității și al educației

Wikipedia
episcopul lucian caransebes

Episcopul Caransebeșului a sfințit luni, în ajunul Zilei Copilului, Școala Gimnazială „Vasile Versavia” din Naidăș, județul Caraș-Severin. Ierarhul a amintit că școala românească s-a născut în tinda Bisericii și a afirmat că Biserica și Școala au fost pilonii societății românești.

„Mergem mai departe într-o alianță duhovnicească de formare și de educație”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian. „Avem aici o lucrare frumoasă între autoritățile locale, Biserică și Școală, un triunghi al administrației, al spiritualității și al educației”

Autoritățile locale au renovat și reamenajat Școala Gimnazială „Vasile Versavia” atât la exterior, cât și la interior.

În prima parte a zilei, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Naidăș alături de clericii Cercului pastoral-misionar Moldova Nouă.

Slujirea a făcut parte din programul întâlnirilor Preasfințitului Părinte Lucian cu clericii din Episcopia Caransebeșului. Slujitorii din Eparhia Banatului Montan sunt împărțiți în 10 cercuri pastoral-misionare, pe care Preasfințitul Lucian le vizitează pe parcursul anului, conform basilica.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.