Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Hușilor, la Biserica 'Acoperământul Maicii Domnului' din Dondușeni: 'Păstrând în inimă cuvintele lui Hristos, Maica Domnului a devenit 'Scriptură Vie'

basilica.ro
Episcopul Ignatie

Sâmbătă, 4 decembrie 2021, Episcopul Ignatie al Hușilor a onorat invitația Episcopului Antonie de Bălți de a oficia împreună Sfânta Liturghie în Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Dondușeni, Republica Moldova, conform basilica.ro.

Potrivit calendarului iulian nerevizuit, credincioșii din Republica Moldova au prăznuit în această zi Sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului. În cuvântul său rostit la Dondușeni, Preasfințitul Părinte Ignatie a explicat importanța duhovnicească a acestei mari sărbători, plecând de la afirmația Sfântului Evanghelist Luca din Capitolul 2: „Iar mama Lui, păstra în inima ei toate aceste cuvinte”.

„Maica Domnului avea deschiderea și disponibilitatea de a zăvorî în inima ei, ca într-un tezaur de mare preț, tot ceea ce Hristos rostea”.

„Maica Domnului a avut mare grijă de fiecare cuvânt pe care l-a auzit din gura lui Hristos. Îl adâncea în inima ei, încât aceasta a devenit ca un teasc în care era măcinat cuvântul lui Dumnezeu, pentru a da vinul înțelesurilor duhovnicești. Ea a devenit o Scriptură vie”.

„Domnul vrea să fim bisericile Lui, să adâncim cuvintele Lui si să reflectăm la ele. Când venim la slujbă, să căutăm să avem inima și urechile deschise înspre cuvintele pe care le auzim. Să punem în inima noastră cuvântul care ne place cel mai mult să îl frământăm până dă rod”- a adăugat ierarhul.

După Sfânta Liturghie, a fost semnat un acord de înfrățire între Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” Dondușeni și Parohia Pogonești din județul Vaslui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.