Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Ignatie: 'Maica Domnului are puterea să ne dea cuvântul care să ne remonteze'

basilica.ro
Episcopul Ignatie

„Maica Domnului are puterea, ori de câte ori noi suntem în suferință și în încercare, să ne dea cuvântul care să ne remonteze, să ne smulgă din acea stare extrem de dificilă în care ne aflăm”, a spus vineri Episcopul Ignatie la Mănăstirea Mălineşti din jud. Vaslui.

De Sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, 1 octombrie 2021, aşezământul monahal şi-a serbat hramul, potrivit basilica.ro.

La predică, Episcopul Huşilor vorbit despre puterea cuvântului de încurajare pentru semenii aflaţi în situaţii dificile.

„În momentele de încercare și de derută sufletească, simțim nevoia imperioasă de a fi cineva lângă noi, să ne dea un cuvânt prin care să înviem, să ne remontăm din punct de vedere lăuntric.

„Omul tânjește, cel mai mult, în momente de frământare și de mare zbucium sufletesc, după un cuvânt care să îi fie ca un reper, să îl simtă că îi dă putere și nădejde, că îl va ajuta să se smulgă din hăul acelei trăiri”.

„Cu toții am trecut printr-o astfel de experiență”, a adăugat Preasfinţia Sa.

„Este foarte trist și dezamăgitor să nu avem lângă noi omul care să ne dea acel cuvânt pe care, primindu-l în inimă, să simțim că am înviat din moartea suferinței, a încercărilor”.

„Cuvântul de întremare – care reprezintă o adevărată proptea duhovnicească pentru cel care este fărâmițat sufletește -, presupune disponibilitate, deschidere, și o inimă capabilă să și-l asume”.

„Nu trebuie să ne consilieze nimeni în asemenea situații și nici nu este nevoie să ne spună cineva cum să primim cuvântul de care avem nevoie imperioasă. Lucrurile vin de la sine. Suntem surprinși, noi înșine, de setea extraordinară de a auzi cuvântul care să conțină în sine energia restauratoare”.

„Maica Domnului este cea care și-a zăvorât, în adâncul inimii sale, toate cuvintele lui Hristos, devenind, ea însăși, o Scriptură vie. Ea însăși a devenit, prin starea ei de smerenie și curăție lăuntrică, un tezaur al cuvintelor dumnezeiești”.

Mănăstirea Mălinești este situată în comuna Gârceni, județul Vaslui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.